entry pura-pura

BISMILLAH...

4.52 malam or also known as pagi, mata sepet   aku nie masih tak tido-II,nak kata petang aku dah tido,sebenarnya,aku tak tido pon petang tadi,ooh,mungkin sebab mata aku kena simbah dengan air oleh tangan lembut aku sendiri,supaya jangan pejam..

wahay penjahat  semua aku tengah senang hati,tapi tak goyang kaki, (meroyan) malam-II buta nie,aku dok sebok ber jalan-II,dan bersinggah-II ke blog orang,sampaikan dinding facebuku aku dah kene tampal dgn pelbagai resepi menarik dari para buaye...oopps.! sorry,bukan buaya,tapi blogger..

aku tengah menguap,tak tawu nak type apa dah,cuma malam nie, hati aku banyak senang dan gumbira, aku banyak ketawa dan tertawa~ ini semua sebab 1 blog yang aku baru jumpa,nama  blog tu agak ganas,malah tuannya juga bergambar ganas,tapi itu tidak penting, blog diutamakan muka diketepikan

malas cakap lebih, BLOG AKU BUKAN BLOG BAPAK KAU
haa,itu nama blog tu,amacam..?? ganas tak..? poyo-II jee an..?tetapi semua penjahat-II sekalian, bila engwak (engkau) semua kasik usya,kasik pusing itu blog,ohmakjemah..! banyak best wook,korang pasti akan beronok-ronok dan ketawa terbahak-terbahak... malah,otak korang juga akan terus bersuka- ria dan berduka -cita....

nape berduka cita...??sebab,aku rasa kemaybe-ian engwak semua akan terasa pada sesedikit entry-II nya,hal ini kerana,entry-II yang diberikan,amatlah gila best dan kadang-II menyakitkan hati jugak ....

aahhh!,itu tak penting,apa yang penting sekarang, blog ni banyak lawak,sebab tu lah aku suka baca, sebab lawak laa...korang pon sebagai penjahat  mestilah suka jugak kan blog yang berlawak-II nie... mueheheh....

okelah,jam aku dah pukul 5.16 pagi,aku rasa setakat inilah penulisan aku,aku dah cuba try tulis dengan ganas dan jahat, tapi aku rasa macam tak menjadik...aku cuba untuk lari dari tulis macam selalu yang seakan-II gigirl  sangat tu,tapi nampaknya,memang sukar nak diubah...atotototo,susah woooo~

aku pura-pura je~

p/s  ----> dia = semakin sombong,
aku = tak kesah pon,
hati = sebenarnya kesah,
dia = tak pernah paham,dan tak akan paham,
andai kuat ukhuwah kita,
insyaAllah, aku dan dia,akan berbaik ...

penjahat-II  semua,aku pura-pura lagi,untuk pengetahuan korang aku happy, untuk tulisan pink kat atas tu,aku malas nak amik pusing sangat,sebab buat kepala aku tambah lagi pusing-II yang sedia ada sebab overnight sampai pukul 6.oo pagi,

oke lu semua,aku nak publish post nih sekarang, Jah mintak izin yee mak..!
weeeee~ entry ni tajuknya pura-pura,sebab tu lah aku pura-II sedih tadi..hehee,jangan marah yeeeee~

PEN-OFF
thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

kakak cantik~

BISMILLAH...

assalammualaikum,hee,apa kabar..?saya kabar baik,harap-II anda semua akan mempunyai kabar yang baik jugak, oke..! entry kali ini saye nak menceritakan tentang 2 orang gadis someyl dan cantik yang mempunyai status hubungan sebagai kakak kandung kepada saya..

saya mempunyai 2 orang kakak,yang first bernama Nur Rabiatul Adawiyah dan second bernama Nur Halimahtus Saadiah..oke,dalam family saya,kami panggil mereka dengan nama pendek iaitu awin dan alin... ha,kalau saya pulak anis..oke,kak awin berumor 21 tahun,tapi dye selalu tipu orang,yang kononnya umur dye lebih tua dri tu,,hurm,x tawulah apa motifnya,yang penting layankan je~ kak alin pulak umurnya 17 tahun,atas aku jee,erm,dia seorang yang pandai sangat dalam melukis,huhuh,dalam kelas markah seni untuk kerja kursus SPM,dialah yang dapat markah paling tinggi..ngehhehe...

oke,sebagai adek,sudah semestinya,aku memerlukan tunjuk ajar dan nasihat dari seorang kakak,err,maksud aku 2 orang kakak,sebab aku ada 2 kakak..( merepek ),hurm,baiklah aku akan bagi beberapa contoh yang diambil daripada pengalaman aku sendiri,

oke,aku mula dengan kak awin,kak awin adalah seorang kakak yang mempunyai prinsip yang kuat,dan dia jugak seorang yang sangat tegas,apa yang aku perhatikan, apa sahaja yang dia mahu lakukan dan yang dia rancangkan pasti akan dia lakukan,kiranya bukan cakap kosong laa~ aku teringat nasihat dia pada aku, tak kira lah orang tu baik macam mana pun,rapat macam mana pun dengan kita,kita jangan sesekali letakkan sepenuh kepercayaan kepada orang itu..kak awin pun pernah cakap dekat aku,kita jangan cepat menilai orang dari luaran,kak awin cakap,tak semestinya orang tu buat silap sekali,kita terus nak pandang serong pada dia,mesti ada hikmah atas apa yang dah berlaku,dia cakap,aku masih kecik,dan aku tak paham lagi,dia kata,kalau aku dah kerja,dah jumpa ramai orang,baru kau tawu dan baru kau faham...


yee,ini lah kak awin..huhuhu

oke,sekarang kak alin pulak,erm...kak alin adalah seorang kakak yang sangat ceria dan suka buat lawak, sometimes kadang-II,macam budak kecik pon ada..weee~tapi tak kesah pon,sebab dengan lawak dialah yang selalu buat emak ketawa,yang selalu buat kita orang gembira..muehehe,hurm,kak alin seorang yang steady,aku selalu tengok dia tak mudah gelabah kalau ada masalah,dia relaks jee,hee,tak macam aku,nanti start lah risau sana sini...kihkihkih,kalau aku ada apa-II masalah dekat sekolah,nanti kak alin lah yang akan tolong...huhuhu,teringat pulak aku,waktu aku darjah 5/6,kak alin marah sorang kawan aku ( lelaki ) yang kacau aku..haha,dah macam gangster pon ada..kuikuikui...pastu kalau aku tak skola,dialah yang jadi posmen aku,pulangkan bukulah,borang lah,pesanan lah..hehee..jahatnya aku..(kantoi selalu ponteng)

hah,yang ini pulak kak alin...hehehe


oke,now antara sikap-II kak awin dan kak alin yang sama..hurm,untuk pengetahuan korang,mereka berdua nie sangatlah pembersih dan seorang yang sangatlah kemas..kalau pergi sekolah tu,hamboyy, kemas dan bersih sangat,tak macam aku,ala kadar jee..hehe,( nak pergi sekolah jee pun )pastu,2/2 ada bakat dalam seni,tak macam aku,nak tawu sebab apa..sebabnya,melukis atau seni adalah subjek yang paling aku benci dan tak suka( aku suka menulis..wee~ )..nasib baik,SPM taon depan aku tak amek seni..kuikuikui~

hurm,perbezaan antara dyerang nie pulak,kak awin adalah seorang kakak yang sangat tegas dan garang...hehehe (kadang-II takut jugak )
dan kak alin pulak adalah seorang kakak yang ceria dan sama kepala dengan aku..hahaha ( kadang-II jee lah sama,sebab aku serius siket,dia nie macam budak-II siket )hehehe

erm,okelah..aku rasa itu jelah yang dapat aku ceritakan,kan lebih -II nanti,korang cakap aku nipu pulak..huhuhu,so,aku harap korang terhibur dengan entry aku kali nie,ngee~

and untuk pengetahuan korang,aku sayang kakak-II aku..huhuhu,korang pon mestilah sayang pada kakak masing-II kan..
oke semua,dadaaa~

p/s : : kedua-dua kakak aku dah berpunya..weee~ pada yang nak usya,hee,sorry..dah terlambat...miahaha



thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

tak sangka.....!

BISMILLAH....

Selasa 29.11.2011,pukul 5.20 petang,alhamdulillah,Allah masih bagi peluang untuk aku menaip dalam blog yang sangat-II aku sayang..dekat blog nie lah, aku dapat berkongsi cerita,dapat meluahkan rasa,dapat belajar betapa pentingnya ilmu dalam menulis..Allah,banyaklah,kebaikan dan kenangan-II manis yang ada dalam blog nie,sebab blog jugalah aku telah dapat seorang abang angkat (hehee),sebab blog juga lah,aku dapat kurangkan rasa sedih,Allah..ujian yang kau berikan padaku tadi,walau pun kecik,tapi benar-II menguji fikiranku,aku benar-II rasa terkilan dan kecewa,hampir saja aku putus asa terhadap ujianMu,tapi alhamdulillah, Kau telah berikan aku jalan keluar..Kau telah berikan aku 1 lagi peluang..


oke,now..x mao sedih-II,bak kata abang zizie,aku nie setiap hari sedih jee,huhuh...betul jugk ek..
erm,jap-II,nak share something..


LESSON IN LIFE

A wise man sat in the audience and cracked a joke. Everybody laughs like crazy.
After a moment, he cracked the same joke again.
This time, less people laughed.
He cracked the same joke again and again.
When there is no laughter in the crowd,
he smiled and said:
You can't laugh at the same joke again and again,
but why do you keep crying over the same thing
over and over again?



huhuh,betulkan ayat tu...suka sangat short story kat atas tu..oke,now i'll would like to begin my first story..

hehee,korang tawu tak semalam kan danny,dania and kak yan datang ruma..! ya ampun,bersyukur bangat gue,happy lorh..huhuhu...walaupun sekejap je,tapi alahay,lepas main dengan dyerang,cium dyerang puas-II, amik gambar dgn dyerang,makan dengan dyerang,Allah,puuas nye hati...syukur alhamdulillah..ha,nanti aku share gmbrnye,tpi x bykla gmbr aku..hehee,ade yg tak pkai tudung,kihkihkih..


huhuh,dania xnak pandang camera..huhuhu

rafi and danny..

dania after crying..hehee,cyg dania...!

nangis sebab takot dgn kiteorg,dah lame x jumpe la katekan..

hehee,ingt dah hensem la tuu...lalalala

kak yan and my mummy..hehee

how cute u r dania...!

danny and izzati...weeeee~

ha,so itulah bebape gmbar yg dpt gue kongsi sama kalian,mohon ampun ya jika gmbarnya enggak jelass..camera fon aja,gue enggak punya DSLR....(wuawuawua)

erm,oke lah korang..stopkat sini lah,aku dah tak tawu nak type ape lgi..hehee,just nak share something,jap ea...

♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*•.
Syaitan akan sentiasa membisikkan sesuatu pada hati kita, andai kita niatkan sesuatu yang baik, syaitan akan berkata JANGAN, tapi bila sudah kita nekad lakukan kerana Allah, dia akan berkata BANYAKKAN LAGI DAN LAGI sehingga kita merasa terlalu agung dan riak, maka berhati-hati dengan perangkap syaitan.
♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*♥•♥*¨*•♥♥*¨*•.




thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

alahayyy~2012

BISMILLAH...

assalammualaikum,pukul 11.34,aku cuba cari mood-II aku,aku cuba untuk kumpul mood-II aku sebanyak yang boleh,(ngehhehe)malam nih,alhamdulillah,aku rasa gembira sangat...salah satu sebabnya ialah kerana,aku bersyukur sangat sebab tak terlepas dari menyambut kedatangan MAAL HIJRAH..
alhamdulillah,aku nak ucapkan terima kasih kepada abang zizie dan juga abang naqib( pc ) sebab dah bagi aku maklumat tentang malam ni..


second happy jugak sebab aku baru je lepas mesej dengan syahmi(first time mention name dye kat sini) sebab sudi luangkan masa mesej dgn aku..(kahkahkah)..ceh,mcm bru kali nih je mesej,huhuhu,xdelah cuma malam ni, rasa happy sikit sebab mesej time kredit dah paras bahaya..iskisksik...kesian-III


alhamdulillah,aku sempat juga sambut maal hijrah tahun ni,sempat jugak aku berdoa kepada Allah,
alhamdulillah aku bersyukur sangat-II,
malam ni,hati aku sedikit tenang,kerana aku telah dapat mengadu kepada Dia tentang segala masalah-II dan impian yang aku ingin selama ini..aku rasa segala beban yang ada,hilang serta-merta,Allah begitu besar keagunganMu..


Allah,akhirnya sampai jugak tahun 2012 ni ye,(huhuh) macam tak percaya pun ada jugak,yelah mana taknya, tahun depan adalah tahun yang paling penting dalam sejarah hidup aku,tahun yang paling  banyak memerlukan usaha dan fokus daripada aku...insyaAllah,aku akan pastikan apa yang aku azamkan selama ni akan tercapai,insyaAllah berkat doa emak dan ayah jugak,aku yakin aku boleh jadi seorang anak yang berjaya..dan insyaAllah berjaya didunia dan diakhirat nanti..


yaAllah,Kau kasihanilah ibu bapaku sebagaimana mereka mengasihani aku semenjak aku kecil..Amin


awak-II,nak tawu tak impian saya apa..?er,impian saya kan awak,erm besar tau..saya nak terbang dengan emak dan ayah saya..saya tak nak terbang ke tempat-II yang sejuk-II dan konon hot tu,tapi..saya nak terbang ke tempat yang paling suci dan mulia dekat dunia ni...awak-II semua,doakan ye impian saya tu tercapai...


11.58,aku masih terfikir dan tercari-II apa yang perlu ditulis..(huhuhu)...Allah,semoga cita-II aku untuk menjadi seorang pendidik dan penulis yang diredhai Mu tercapai..semoga cita-II ku ini dapat menjauhkan aku daripada jalan yang sesat seta mereka-II yang hanya menyesatkan..Amin..


erm,12.12.2012,korang tawu tak tu tarikh ape..?(kihkihkih)actually,itu tarikh birthday syahmi..muehehe, untunglah kan,tarikh birthday cantik..x macam aku punya tarikh 5.5.2012...(bajet)huhuh...saye suke-III..
korang,err,sorylah kalau aku ada selit benda merapu siket,erm,jari ni yang suruh,tapi aku taknak..(muka tak bersalah)jari paksa aku..(sabar je laa)..


12.06 malam (pagi),aku masih nak tulis lagi,tapi aku tak ada idea..erm,nak tulis apa lagi ek..?
erm,tahun depan umur aku dah 17,rasa tak percaya pulak,hoihoihoi,someone please slap my face..! (jangan,saya gurau sajee rajoo)eerr,aku tak percaya laa,ehehhe,madah~ percaya tak percaya,aku tetap akan ke 17 tahun..huhuhu...dah besar~(apekah)


12.10,penulisan aku semakin merapu,aku tersipu-sipu,takut kena penyapu,ye aku tipu,oke,sekarang i tawu u, i kena stop dari merapu-rapu...oke,err,aku nak ucapkan SALAM MAAL HIJRAH kepada korang, semoga segala azam dan doa yang kita panjatkan kepada Ilahi,akan dapat dimakbulkan dan diperkenankan olehNya..insyaAlllah..Allah itu selalu ada untuk mendengar doa-II dari hamba-II-Nya..


erm okelah,sampai sini jelah ye aku type,aku harap Allah memberkati penulisan aku ini..Allah, aku rindu pada KekasihMu ya Allah..Allahumma solli ala saiyidina muhammad...


SALAM MAAL HIJRAH
dunia ini adil,cuma manusia sahaja yang tidak pandai mengadilinya...




thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

pergh..LAWAK gilee~

BISMILLAH..

entry ni KHAS dan SPECIAL untuk anda-II yang SAYANGKAN aku..
ehehee,aku just copy je cerite-II lawak nih..
sebab utama buat nih,ialah kalau boleh aku nak mereka-II yang baca,akan ketawa,
dan lupakan masalah mereka.. aku gembira,kalau korang happy..!


:: mood buat entry lawak nih datang bila,petang tadi,aku chat dengan seseorang,then aku tengok cara dia reply IMchat tu,macam ada problem je,macam tak hepy je,tu yang aku buat entry nih..(huhuh)harap dia happy bila baca ni,and ketawa puas-II...(amin)

LAWAK 1

Pada masa dahulu, ada sebuah kampung di mana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas.
Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku, katanya, “Patik adalah yang paling malas.” Raja pun bertanya, “Apa tahap malas tuan hamba?” Lalu jawab lelaki tersebut, “Kalau patik hendak makan, ada orang yang suapkan patik.”
Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi lalu berkata,
 “Patik lebih malas lagi daripada dia tuanku.” Tuanku pun bertanya kepadanya, “Sampai mana pulak tahap malas tuan hamba?” Maka jawabnya,
“Kalau patik makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan.”
Maka raja pun terdiam seketika. Tanpa disangka² datang seorang budak lelaki kepadanya sambil berkata,
“Patik adalah yang paling malas tuanku.”
 Raja pun bertanya, “Bagaimana pula tahap kemalasan kamu si budak?”
 Budak itu pun menjawab, “Nak cite pun malas

LAWAK 2
Seorang ibu mahu mengundur kereta, seperti biasa dia cakap dengan anaknya. Anak dia ini baru berumur 8 tahun. Dia cakap “Mak nak undur kereta, kalau kena cakap ye!”
“Ok!” kata anak dia.
Si ibu pun undur keretanya.
“Lagi mak undur lagi” kata anak dia.
“Lagi lagi” kata anak dia.
Si ibu pun undur lagi, tiba-tiba “DAMM” kereta yg dia undur tu terlanggar
pokok kat belakang.
Anak dia pun menjerit” OK! Mak, dah kena!”

LAWAK 3
Pada suatu hari di sebuah Sekolah Rendah, ketika itu waktu rehat dan terlihat di halaman sekolah tersebut seorang pelajar sekolah darjah satu menangis dengan kuatnya. Lalu, bertanyalah salah seorang gurunya.

Guru : “Kenapa menangis?”
Pelajar: “Duit saya hilang sepuluh ringgit Cikgu” (jawabnya sambil menangis)
Guru : “Sudahlah jangan menangis ye…nih Cikgu beri sepuluh ringgit.”

Namun pelajar tersebut menangis semakin kuat. Cikgu pun menjadi lebih hairan.
Guru : “Aik… menangis semakin kuat? Kan Cikgu sudah ganti sepuluh ringgit.”
Pelajar: “Iya Cikgu…tapi kalau tadi duit saya tidak hilang,kan sekarang duit saya ada dua puluh ringgit.”
Guru : :P

LAWAK 4
ayah : siapa yang guna bil telefon sampai melambung ni..?
anak lelaki : bukan saya ayah,saya gunakan telefon bimbit saya sendiri..
anak perempuan : saya juga,saya gunakan internet dan juga telefon sendiri..
ibu : bukan saya ye abang,saya gunakan telefon ditempat kerja saya..
ayah : abang  juga,abang pun gunakan telefon pejabat di tempat kerja abang..!  kalau begitu siapa..?orang gaji kita..?

orang gaji : ea,bukan saya tuan,saya gunakan telefon ditempat  kerja saya~


sekeluarga : ??&%$#@_!!!!!*&><?}{|

LAWAK 5
Dalam suatu perbicaraan di Mahkamah.. Hakim meminta pesalah berdiri untuk diperdengarkan tuduhan.

"Saudara didakwa membunuh seorang guru dengan menggunakan gergaji" kata hakim.

Dari belakang terdengar seseorang berteriak... "Kurang ajar!!!"

"Bawa bertenang. Ini Mahkahmah!" bentak hakim.

Hakim kemudian membacakan lagi tuduhan...

"Saudara juga didakwa melakukan pembunuhan terhadap seorang penjual akhbar dengan
menggunakan pisau..!"


"Celaka!!!" teriak pengunjung tadi.

"Tenang, Bawa tenang!" teriak hakim dengan keras.

"Dan.. saudara juga dituduh melakukan pembunuhan terhadap seorang posmen
dengan menggunakan
parang..!" kata hakim.

"Keparat!!!" teriak pengunjung tadi tanpa boleh ditahan.

Dengan geram Hakim berkata,
"Jika anda tidak boleh berikan alasan kenapa anda berperangai seperti ini.. saya akan
perintahkan anda di masukkan ke Hospital Bahagia atas kesalahan menghina mahkahmah!"

"Maaf.. Yang Arif..." pengunjung tadi berkata...
"Saya adalah jiran pesalah... sebenarnya setiap kali saya ingin meminjam gergaji, Pisau dan
parang... dia selalu cakap... tidak ada..!!!!!!!!!




LAWAK 6
Ustaz Rock:Assalamualaikum kelas..
Murid-murid : Waalaikumussalam ustaz..

Ustaz Rock: Hari ni ustaz tanak mengajor sebab ade perkara yang nak
ustaz bincang. Isu sensitif nih..


Murid 1 : Isu ape ustaz? Saspen jer bunyinyer..org saspen pun tak saspen
camnieh..


Ustaz Rock : Memang sensitif tahap maksima nih..sblum tuh..ade orang
pantai timur tak kat sini?

Murid 2 : Saya ustaz..Saya orang ganu

Ustaz Rock : Kamu jangan terasa yer..Ni saya dapat dari ustaz-ustaz
seluruh negara..Kajian mendapati orang terengganu ngan kelantan nih tak
percaya kepada Tuhan mereka..

Murid 2 : Eh Ustaz..tak baik tuduh-tuduh ustaz..berdosa besar ustaz


Ustaz Rock : Astargfirllahalazim kamu ni..ustaz belum habis cakap
lagi..sabo sabo la dulue

Murid 1 : Teruskan ustaz..

Ustaz Rock : Kamu rasa kenapa yer orang pantai timur ni camtu?Apa
pendapat kamu?

Murid 1 : Hish..ada unsur-unsur politik ke ni ustaz? Bahaya nie...repot
kat guru besar kang baru tau


Ustaz Rock : Ler..ni lagi sorang..takde langsung la..Bebawak mengucap dulu

Murid 2 : Dah tu apa ustaz?

Ustaz Rock : Okla..ustaz terus terang..tapi ni bukan ajaran sesat
tau..Sebabnyer orang lain sebut 'Tuhan'..tp orang terengganu sebut
'Tuhang'..org kelantan plak sebut 'Tuhe'..tak gitu?

(lalu Murid 1 dan Murid 2 pun hanya menggeleng kepaler..deii..dah name pun ustaz rock..sabo je la)"


erm,okeylaa..aku rasa cukuplah tu,huhuh,banyak sangat nanti,takut korang malas pulak nak baca..hehee,aku harap bila korang baca ni,korang akan rasa happy ye..
aku happy sangat bila korang semua heppy..
oke..?erm,sory tau kalau cerita-II kat atas tuh tak lawak sangat..hehee,aku tengah tak cukup masa sebenarnya sebab aku buat waktu maghrib,so korang faham-II lah kan..hehee


salam sayang~
thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

kehilangan menghadirkan RINDU

BISMILLAH..

5.40 petang,aku baru je lepas duduk-II,having a "makan petang" with my beloved mother..actually,bukan aku dengan mak aku jee,tapi adalah jugak adek aku yg paling kecik (hajar) and also anak auntie aku adam and jiyhaa..

suddenly,time tengah makan,borak-II,adek aku hajar, gadoe-II kecik with jiyhaa, a little girl who only at around 2/3 years old..time -II gaduh tu,tiba-II jiyhaa bercakap..erm,maksud aku,budak techik tu pandai menjawab apa yang hajar gaduhkan dengan dia..then,tetiba,mind set aku berubah,thinking and remembered to my cute-cute niece and nephew,yang umo dye pon dekat sebaya dengan jiyhaa..

then,tiba-II,aku rasa rindu sangat-III kat anak sedare aku tu..erm,kalau korang ingat entry lama aku,aku ada letak gambar dyerang..oke,so..time makan tu,memang tiba-II, hati aku rasa tersentuh sangat bila dengar jiyhaa cakap macam tu,

kat fikiran aku ni cuma fikir, "mesti sekarang danny pun dah pandai cakap dengan lancar and jelas macam tu,mesti comel sangat bila dengar danny cakap..Allah,sayunya hati aku time tu,cuma Engkau je yang tawu..aku rindu sangat kat danny dengan dania..dah almost 3 month tak jumpa dengan dyerang..rindu sangat...

tapi yang paling aku terkilan ialah bila aku dan family aku tak dapat nak tengok cucu pertama dalam keluarga kami membesar,depan mata kami sendiri..sedih bila terkenangkan yang dyerang pandai cakap,jalan,makan sendiri,tanpa kami disisi..and paling memedihkan bila kita orang as makcik-II dyerang and atok and nenek dyerang,langsung tak pernah ada kenangan sewaktu dyerang nak mula kenal dunia nih..

Allah,sekejapnya masa antara kami sekeluarga dengan dua orang budak kecik tu..rindunya..tapi alhamdulillah,aku bersyukur pada Engkau,sebab semalam mak cakap,maybe kak yan (mama danny and dania) akan bawak dyerang ke rumah..spent time dengan kita orang..Allah bersyukur sangat..tapi tulah,cuma masa je mak tak tawu lagi..maybe sebab kak yan pun kerja and time cuti sekolah nie,memang susah sikit masanya..tapi xpe,aku percaya,Allah dah sediakan dah jalannya,cuma maybe lambat siket..tak pe,aku akan tunggu masa tu..

erm,okelah..rasanya cukuplah untuk aku tulis pasal danny dan dania..aku dah tak tawu nak type apa..cuma yang aku nak cakap,aku dan keluarga aku amat-III rindu pada dyerang..

bila kita kehilangan seseorang,lama-II,kehilangan itu akan menimbulkan perasaan rindu..dan rindu pula akan menyebabkan kita tersedar,bahawa menghargai seseorang itu amat penting sebelum tibanya saat  kehilangan ...


love both of you : DANIEL ASYRAF and DANIA NATASYA...


sedih n terkilan sangat bcoz aku tak de 1 picture pon yg snap dgn danny...!

aku sayang sangat gambar ni..waktu first day raya..kat ruma atok..akak rindu kat dania...!


thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

everything GONNA be okeyh..

BISMILLAH...

assalammualaikum,entry kali nih,mood aku dalam keadaan yang sangat-II baik..huhuh,alhamdulillah..thanks to Allah,because HE never far away from me..(oke,aku ciplak dri lirik maher zain)tapi apa-II pon,aku bersyukur sangat kepada Allah,sebab Dia sentiasa ada dekat dengan aku,ketika aku dalam keadaan apa pon..


so,seperti yang korang tawu,bebudak skola dah pon start untuk cuti sekolah,amek holiday nih,and enjoy it...spread(huh!)
and aku pon adelah bebudak skola,dan taon depan,insyaAllah jadi kakak senior kat sekolah tersayang..(huhu)haha,nak tergelak plak, act aku bukn nk sharing psal bpe umo qu,atau aku nih senior bagai..tpi sbnarnye aku nak lah jugak share benda-II yang bermanfaat dan tidak bermanfaaat yang maybe (maybe) aku akan lakukan holiday nih..


cuti skola dlm pengiraan aku adelah nak dekat masuk seminggu,tapi jujur dan ikhlas cakap,aku masih belum buka atau sentuh pun buku-II form 5 untuk tahun depan yang aku dah dapat tu..(hehehe)hurm,bukan sebab aku malas sebenarnya tapi sebab aku belum puas untuk menikmati cuti sekolah nih..lagi pun,cuti sekolah masih muda kot..(hahaha)


cuti sekolah aku tak tawulah ayah dengan mak nak ajak gi mana..hurm,rasanya duduk rumah je kodd..yelah,tengok macam tak ada pape pon..erm,sokeyh,aku tak kesah pon kalau tak gi memane or jenjalan memane,sebab aku lagi suka duduk rumah,tak leceh,then kurang dosanya,,sebab perempuan yang baik kan yang selalu berada dirumah..(sabdaNabi)


hurm,cuti sekolah nie ,sememangnya aku nanti-II kan,haha..sebab utama adalah kerana aku memang tak sabar nak rehat..erm,rehat dari jadi pengawas kat skola tu..(hoihoihoi)..banyak penat woo...itu pengawas skola saya hoo,macam itu polis punya kejaa,macam itu guard punya time lu tau tak..??sumpah ..! mak penat Jah..!


lalallaala~,maybe cuti nih,aku akan hang dengan kawan-II aku,or maybe kita orang akan ade reunion or meet each other at the BPMall,SO,or Summit and whatsoever..blablabla~jumpe-II,then citer-II,then CIPIKA CIPIKI(cium pipi kanan,cium pipi kiri),then story morry bout our 2011 experience,then talking-II,then ngumpat-II ing,(memang tak leh lepas)huhuh lol,thats why lah aku tak bape minat sangat nak hang reramai nih,nanti ade je tradisi "anyam  ketupat"..(lalallaalal~)


tralalalalala,maybe kalau aku just duduk rumah,maybe keja yang akan aku selalu buat adalah online,makan,buat kerja sekolah,online,jadi blogger,makan,buat kerja rumah,tolong emak,jadi babysitter for adam and jiyha( lol ),then,singing mcm orang gila,pastu, pastu,hurm,itu je la kot aktiviti aku,ohh ye,and sorry aku bukan lah jenis yang lepak-II kat taman,then jalan-II kerumah kawan... ohhh,tidak,(huhuh),bukannya apa maybe sebab rumah aku tu jauh dengan member aku then,aku memang tak kenal pon dengan budak-II area rumah aku..huhuh


hurm,okelah...let finish it...aku pon dah tak de pape nak ditulis,just harapan aku,biarlah cuti sekolah kali ni,akan menjadi lebih baik dan terurus,semoga semuanya diberkati Allah,dan semoga aku akan lebih bersedia untuk menghadapi tahun 2012, thun dimana segalanya bermula..(cehwaahh)...


okelaaah,hope korang tak rase annoyed bile bce entry aku nih yee,,hehehe..entry kosong je puuunn..huhuh
daa~ assalam....


thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

entry pendek pendek pendek punye

BISMILLAH...

KORANG......




AKU.........




KAN......




RASAKAN....




MAKINKAN.......






JAUHHHHHHHHHH










JAUH............


DAN..........






JAUH.....


SANGATT - IIIII


DENGAN..........




*****.*****


tak tawu nape,semakin lama,semakin hari..rasa semakin  jauh jee..tak tawulah mana silapnya..
perasaan dah bertukar ke ape,entahlaah..nak kata busy pon,entahlah..
atau aku je yang perasan benda nih..?
ALLAH ,
sepatutnya lepas benda tu kami makin rapat,baik...
tapi,sekarang makin jauh,jauh,jauh dah jauh...




ADEK **N** NAK CHAT MACAM DULU..TAPI KENAPA SEKARANG MACAM DAH LAIN EAK..?
KE ADEK YANG LAIN..? ATAU SEBENARNYE TAK DE PAPE PON..


thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

ibu kaki tipu ??

BISMILLAH..

"Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan atas kelemahan dan menceraikan susunya dalam masa dua tahun; bersyukurlah kepada-Ku dan kepada kedua ibu bapamu; dan kepada Aku-lah tempat kembalimu." (Surah Luqman, ayat 14)


aku bukan anak derhaka yang sanggup untuk menuduh para ibu seorang PENIPU..
tapi itulah KENYATANNYA..Allah,Allah,Allah...betapa MULIANYA hati seorang wanita yang bergelar IBU..
  
IBU SERING MENIPU KITA...
MEREKA CAKAP MEREKA TIDAK LAPAR,TAPI KENYATAANNYA MEREKA BERTAHAN LAPAR DEMI  MEMBERI ANAK-II MAKAN..
IBU SERING MENIPU KITA...
MEREKA CAKAP MEREKA TIDAK MENGANTUK,TAPI KENYATAANNYA MEREKA BERJAGA UNTUK MENJAGA KITA SEWAKTU KITA SAKIT..
IBU SERING TIPU KITA..
MEREKA CAKAP MEREKA TIDAK PENAT,TAPI KENYATAANNYA MEREKA SANGGUP LAKUKAN APA SAHAJA DEMI KESENANGAN KITA...
IBU SERING TIPU KITA...
MEREKA CAKAP MEREKA TIDAK RINDU..TAPI KENYATAANYA MEREKA TIDAK MAHU MENYUSAHKAN ANAK-II MEREKA YANG BERADA JAUH DARI MEREKA...


ALLAH,begitu banyak PENIPUAN yang para IBU lakukan..Allah,betapa derhaka kami sebagai anak-II mereka..Allah,betapa butanya hati kami,kerana tidak dapat memahami isi hati mereka..


" SYURGA ITU SESUNGGUHNYA DIBAWAH TELAPAK KAKI SEORANG IBU "


ALLAH,9 Bulan 10 hari ibu membawa ku kemana-II, tapi seringkali kami anak-II merungut untuk membawa mereka kemana tempat yang ingin mereka tuju..
ALLAH,apakah sudah derhaka kami sebagai anak-II mereka..? mereka sering mengucapkan terima kasih kepada kami,selepas kami melakukan pekerjaan yang diberi mereka,sedangkan,kamilah yang sepatutnya berterima kasih kepada mereka,kerana memberi kami pekerjaan untuk mendapatkan ganjaran pahala dari MU..


IBU,TIADA WANITA TERINDAH DAN MULIA SELAIN MU DIHATI KU..TIDAK AKAN ADA PENGGANTI SELEPAS KETIADAANMU..IBU,KAU HARTA TERNILAI,HILANGMU SEKALI,HILANGLAH UNTUK SELAMANYA..IBU,AKU SERING MENYAKITI DAN MEMBANTAHMU,AMPUNKANLAH ANAKMU,JIKA TIADA KEJAYAAN YANG DAPAT KU BERI,SUDIKANLAH DIRIMU MENERIMA DOA KU UNTUKMU..KERANA HANYA ITU YANG MAMPU KU BERIKAN..


Allah,seringkali aku silap dalam menilai segalanya..ibu marah padaku,aku fikir ibu benci padaku.
ibu menegur kesilapan ku,aku sering tidak dapat menerimanya..jika ibu enggan menunaikan permintaan ku,aku terus merajukkan diri..
Allah,begitu kuat hati ibu menahan kerenah anak-II nya..begitu tinggi nilai kesabarannya..
Allah,aku malu untuk menjadi seorang anak ya Allah..begitu jahilnya aku dalam menghargai IBU..


wanita terhebat..! anis sayang emak sangat-II...!

Zaiton Bte Abdul Rahim





Alhamdulillah,tepat pukul 4.30 pagi,akhirnya selepas aku berusaha untuk menggagahkan juga mataku demi menyiapkan entry kali ini telah berhasil..syukur,sebelum aku terlupa,entry ini juga aku khaskan buat ibuku tercinta..aku tawu,walaupun aku tidak akan memberi ibuku baca entry ini,tapi cukuplah jika diatas sana mengatahuinya..


emak,anis sayang mak sangat-II,terime kaseh untuk segalanya,maafkan anis kalau tak dapat hadiahkan kejayaan buat mak,tapi mak jangan bimbang,doa anis sentiasa ada untuk mak,anis sayang mak..dan begitulah selamanya..












thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

operation jalan terbaik?!!?

BISMILLAH..

Allah,Allah,Allah..Astaugfirullahalazim,
orang-II yang baca nih,HATI aku sakitlah weyh..
HATI aku dah nak gila lah weyh..banyak sakitlah HATI aku weyh,
korang pelik tak..?HATI aku tak abes-II,
nak suruh aku menangis,tak abes-II budak HATI tu,suruh aku badmood..
ape,dia tak tawu ke,aku dah penat,bosan,marah,benci dengan keadaan sekarang nih..?????
HATI aku nih memang kena buat operation laah,
heey,siap kau HATI,aku dapat duit,aku operate kau,aku kasik brsih sama kau..
baru kau tawu tuan kau ni sape ye..nah makan dye...(aku suka sebut la ayat citer ni)
huh! anybody,tawu tak kat mane tempat yang sesuai nak operate HATI yang degil nih..?
erm,kalau boleh biarlah show tempat yang murah yee,
ahhhhh! ape seyh,kenapa aku post entry macam nih..?
nampak sangat gilanya....waduhh,ngak bisa nih....ngak bisa dibiarin nih...
pergh,indon la pulak kan..sah..!memang aku dah gila.....(oke stop)
hurm,ape nih ape nih...kenape...Allah,tenangkan lah aku ya Allah...tenangkanlah hatiku..
astaughfirullah,kenapalah dengan aku nih,kenapa aku sendiri tak boleh nak faham 
apa yang hati aku nak sebenarnya..?
sampai aku takut , aku dah buat orang kecik hati dengan aku..
ramai yang perasan perubahan aku ..
ramai yang tanya kenapa,kenapa,kenapa..tapi aku nak jawab apa..?
aku sendiri tak tawu,aku kosong sekarang nih..
Allah,aku rasa bersalah sangat,pada yang tanya tu,hurm,
minta maaf semua yang tanya,kalau aku ada buat salah,aku mintak maaf ye,
aku tak sengaja..tak pe,tak lama lagi,aku nak operate HATI aku nih,
aku nak bersihkan HATI aku,biar dia tenang..
insyaAllah..aku tawu,HATI aku sayang aku,kitaorang mesti boleh memahami..

AKU SAYANG HATI,
HATI SAYANG AKU.





thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

dia blushingkan aku,malukan aku..!

BISMILLAH..

assalammualaikum,
sebenarnya aku tawu mesti korang tertanya-II kan apa sebenarnya yang berlaku
memandangkan tittle entry aku kali ni,
agak mencetuskan kontroversi,walaupun pada asalnya,kalau boleh
aku nak jauhkan dari kontroversi dan tingkatkan prestasi penulisan blog aku ni..(PEACE)

korang,sebenarnya kan orang yang dah buat aku blushing ni,
yang dah buat aku malu ni,sebenarnya orang yang sangat baik dengan aku..huhuhu
oke lah,i'll tell the truth, sebenarnye aku blushing dengan malu nih sebab,
adalah seorang abang ni,yang dah puji -II blog aku,promote blog aku,puji penulisan-II aku..
huhuh,i'll swear..aku rasa sangat-II terharu..and happy bila teringat..(kihkihkih)
benda baik pon sebenarnya..hahaa,saje je nak letak tittle panas.hehee


hah..!,now adalah klimaks entry kali nih,
mesti korang nak tawu siapakah gerangan abang yang dah banyak buat aku blushing nih kan..???
JENG JENG JENG..!!!
l
l
l
V
sorry,tak boleh bagi tawu..huhuh
rahsia kerajaan makweblogspot...(hahaahahahaha)


hehee,sebelum tu,aku nak mintak maaf lah kalau penulisan aku kali nih 
ada buat korang terasa hati atau marah,
aku buat nih pun sebagai tanda berterima kasih kepada abang zizie 
yang aku rasa memang betul-II baik..(hehee)

hah,sebelum aku lupa,
aku jugak nak  ucapkan terima kasih kepada
abang naqib(PC),abg haziq(tokwan malam),cik nony,
sebab mereka pun ada puji memuji,sokong dan baca aku punya blog ni..
heheee,terima kasih...
jujur cakap,aku sangat terharu pada korang yang dah banyak support aku,
tak kiralah dari segi blog ke atau masalah -II lain...
terima kasih banyak-II ye.. 

erm,okelah..sampai sini jee lah 
entry aku kali ni,aku nak minta maaf sekali lagi kalau ada salah dan silap yee..
cuma aku harap bila korang dah masuk,dah baca blog aku nih,
korang takkan rasa menyesal k..
aku harap,at least ada lah jugak ilmu atau pengajaran yang korang dapat yee..
salam sayang...

DARI :: NUR SAIDATUL AINEEN MOHD MUSA aka AINEEN RAIN


abg zizie,jgn marah ye aineen buat entry psal abg,sory kalau caranya gedik..huhuhu..
mintak maaf ye abang zizie,assalammualaikum,




thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

aku nih teruk weyh

BISMILLAH...

assalammualaikum..
aku teruk lah weyh,aku selalu menangis bila masalah datang,
aku selalu menangis bila aku kecewa,sometimes fail exam pun aku menangis macam nak apa,
aku teruk lah weyh,
aku lemah,aku tak kuat,aku tak boleh tengok orang-II yang dekat dengan aku menangis..
nanti aku pun menangis jugak..
aku teruk lah weyh..
aku nak sangat berjaya,aku nak sangat capai impian aku,
tapi,Allah,sikitnya usaha-II aku,
aku teruk lah weyh,
aku kuat sangat merajuk,aku kuat sangat terasa,
aduh,weyh,dah ramai benci aku,dah ramai tak suka aku,
semua sebab perangai aku..
aku teruk lah weyh,
aku nih mudah sangat ikut orang,mudah sangat dengar cakap orang,
aku selalu sangat yang akan dapat susah bila dengar cakap kawan-II,
aku nih teruk lah weyh,
aku selalu sangat berlembut dengan orang,selalu sangat mengalah,
sampai-II,hal diri aku pun entah kemana..
aku teruk lah weyh,
aku selalu buat orang marah,aku selalu nak marah-II
bila orang marah,tawu merajuk,tawu masam muka..astaughfirulllah..
aku teruk lah weyh..
aku selalu nak merungut,aku selalu nak benda yang entah pape,
kalau tak dapat,nanti mulalah,duduk dalam bilik sorang-II,
aku teruk lah weyh,
aku nak sangat tutup aurat dengan sesempurna yang boleh,
tapi tak boleh jugak,aku tak kuat,
kadang-II baju seluar yang aku pakai pun ketat jugak,
itu pun nasib baik,hati aku lembut lagi,sebab bertudung,Allah,kuatkanlah aku..
aku teruk lah weyh,
aku benci denga perangai aku sendiri,aku benci dengan sikap-II BERUK aku,
aku kecewa dengan diri sendiri,
aku nak berjaya,tapi aku tak berusaha,aku tak percaya dengan kebolehan diri sendiri..
aku selalu putus asa sebelum mencuba,
aku teruk lah weyh
aku nak jadi orang yang disenangi oleh semua orang,
aku nak sangat semua orang selesa dengan aku,gembira dengan aku,
tapi aku sendiri yang tidak pernah cuba untuk senangkan orang lain,
aku sendiri tak pernah nak gembirakan orang,
aku teruk lah weyh
banyak sangat dosa yang aku lakukan..banyak sangat silap yang aku buat..
aku teruk lah weyh
semua kawan-II qu dah kedepan,semua dah mula berlari nak kejar impian dyerang,
semua dah ada nampak ciri-II orang-II berjaya..
tapi aku..??????
astaughfirullah...apelah nak jadi dengan aku nih....

Allah,Allah,Allah....
CUKUPLAH ALLAH SEBAGAI PEMBANTUKU DAN ENGKAULAH SEBAIK-BAIK PELINDUNG
amin....

thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!

laman sosial KAWAN cool...!!!

BISMILLAH...

assalammualaikum semua,
entry kali nih aku nak cakap sikit pasal laman sosial yang telah dicipta (cehwah) oleh seorang rakyat Malaysia yang aku pun sebenarnya masih tidak tahu maklumat-II peribadi atau asal-usulnya..oke actually, kalau korang tak paham lagi or masih ada yang tak tahu,ini sebenarnya kira kembar pada FACEBOOK lah,cuma yang lainnya sebab aku rasa akaun nih masih lagi bersih,kiranya belumlah tercemar dengan benda-II yang mengarut macam kat FACEBOOK tu yee,(huhuhu)

akaun RAKAN nih walau pun bila korang dah sign up,maybe korang akan rasa sunyi and perlahan sikitlah sebab masih belum ramai member lagi..tapi korang jangan bimbang,sebab bila korang dah masuk je situ,automatically korang akan jadi orang tak tawu malu...tawu sebab apa aku cakap macam tu..? hah,tu makan dia..(hahaha)
tak,sebabnya korang akan dengan selambanya menegur atau berchatting dengan mereka-II yang korang tak kenal pun...for example,aku sendiri...aku pun main tegur jee,member-II kat sana,untung semua nya tak sombong..

hee,tarikh aku buat akaun ni ialah pada 11.11.2011...huhuh,aku pun tak tawu nape aku mention benda nih,sebab aku tak admire sangat pun tarikh nih..(hahaha)erm,tapi seriously say,aku dah jatuh sayang dah kat akaun KAWAN aku nih...hee,pastu dah macam bosan jee dengan pakcek fecbukk tuh...huhuhu

korang-II,kat KAWAN kan,aku adalah kenal dengan member-II baru...semua best,semua nya tak sombong..huhuh,kejap ea,nak mention nama dyerang,


abg zizie,nana fiena,Syazwan,Haziq aka tokwan_malam,H4ck3r_Rc,Ikrul,Nabielah Dhah,Cik Nony,

hah,tulaah..yang kira rapatlaah,selalu chatting-II...(heheee),tapi kan sebenarnya best sangat kawan dgn diarang,semuanya baik,tak sombong,cool ,lagi...ape ek..?hurm...dahlah,xleh puji banyak-II,nanti dyerang kembang pulak..hahah...(jangan marah)

erm,so kalau korang berminat nak join akaun nih,korang boleh search je kat abang google ---> RAKAN.NET.MY
ha,lepas tuh korang sign up laa...then lepas dah sign up tuh,korang jangan lupa add aku ye...heheee...
nickname nye sama dengan nickname akaun fecbukk aku, AINEEN RAIN...(tak tawu malu kan?)

erm,okelah..stop sini yee,dah tak tawu nak type ape dah...cume aku nak cakap, sokonglah apa-II yang dilakukan dan dibuat oleh rakyat senegara kita nih...sama-II kite meriahkan lagi akaun KAWAN nih yee..
ajak member-II kite sign up..oke..??!!




thanks sudi baca,awak cantik dan handsome sangat..!